قبل از خرید تلفن همراه این مقاله را بخوانید

پس تصمیم گرفتید موبایل بخرید؟ راستش را بخواهید، در میان این همه دم و دستگاه الکترونیک (پخش‌کننده MP3، دوربین عکاسی، حافظه کارتی، دوربین فیلم‌برداری، قطعات سخت‌افزار و و و) ، خرید هیچ کدام سخت‌تر از تلفن همراه نیستند. برای همین حاشیه نمی‌روم و سعی می‌کنم لپ کلام را بگویم: دنبال چه چیزهایی باشید و از چه چیزهایی پرهیز کنید.


اولین نکته‌ای که باید مورد توجه قرار دهید این است که ببینید موبایل تا چه حد با زندگی و کارتان جور در می‌آید. مثلاً برای تاجرانی که همیشه در سفر هستند، یا کاربرانی که عمرشان را در جاده‌ها می‌گذرانند، احتمالاً یک گوشی هوشمند با امکانات GPS و صفحه نمایش بزرگ برای مشاهده وب، چک کردن برنامه‌های روزانه و ارسال و دریافت ایمیل بیشتر به دردشان می‌خورد. در عین حال، همیشه توجه داشته باشید که شرکت ارتباطات سیار چه خدماتی را ارائه می‌دهد. دلیلی ندارید تلفنی بخرید که نصف قابلیت‌های آن بی‌مصرف می‌ماند چون سرویس مربوطه مورد حمایت قرار نمی‌گیرد.

اما اگر اهل مد و پیروی از سبک روز هستید، پس باید موبایلی انتخاب کنید که پیچیدگی‌های کمتری داشته و قسمت‌های سرگرمی آن بیشتر باشد. و در ضمن امکان تعویض قاب با رنگ‌های متنوع هم داشته باشد.

در مورد شکل و طرح گوشی هم خوب دقت کنید. مدل‌های تاشو یا کشویی درست است که از صفحه نمایش و صفحه کلید محافظت می‌کنند، ولی بزرگ‌تر هستند و به راحتی مدل‌های میله‌ای در جیب نمی‌شوند. نکته دیگر این که حتماً کلیدها را امتحان کنید تا اگر مثل من انگشتان بزرگی دارید، بی‌خودی پول برای کیبوردی ندهید که امکان استفاده از آن را ندارید.

بهتر است در منوها و اینترفیس موبایل هم گشتی بزنید و ببینید کار کردن با آن آسان هست یا نه. آیا اسکرین خوبی دارد و آیا اندازه فونت‌ها به حدی هست که برای خواندن نوشته‌ها نیازی به ذره‌بین نباشد؟

امروزه کاری نیست که با موبایل نتوانید بکنید، اما بیشتر از همه عکاس گرفتن با تلفن همراه مد شده. گرچه دوربین‌های روی موبایل به وضعیت استانداردی رسیده‌اند، اما دقت کنید. لنز این دوربین‌ها زیاد مرغوب نیستند و علیرغم امکانات متنوعی که ممکن است اغوا کننده باشند، رزولوشن دوربین در حد یکی-دو مگاپیکسل است. به هر حال اگر در عکاسی جدی هستید، به دنبال یکی از این موبایل‌های دوربین‌دار جدید بگردید که اخیراً به بازار آمده‌اند و در حد 3 مگاپیکسل رزولوشن دارند. با این کیفیت عملاً می‌توانید عکس‌های خود را چاپ کنید، هر چند نباید انتظار داشته باشید که عکس‌هایتان به خوبی عکس‌هایی از آب در بیاید که با دوربین‌های مستقل می‌گیرید.

یکی از بزرگ‌ترین تبلیغات طی چند سال اخیر، موسیقی روی موبایل بوده است. مثل این که کم‌کم باید پخش‌کننده‌های مستقل MP3 خود را فراموش کنیم. ولی در این مورد هم زیاد به حرف بازاری‌ها گوش ندهید. انتقال آهنگ‌هایی که از قبل داشته‌اید به گوشی موبایل هم دشوار و هم وقت‌گیر است. ولی اگر واقعاً قصد دارید از موبایل خود به عنوان پخش‌کننده MP3 استفاده کنید، چک کنید ببینید حداقل فیش استاندارد هدفون داشته باشد یا اگر ندارد، آیا می‌توان رابط یا واسطه‌ای برای آن پیدا کرد یا نه.

یک نکته دیگر که از این هم مهمتر است: فکر کرده‌اید که آهنگ‌ها را کجا می‌خواهید ذخیره کنید؟ نه فقط آهنگ. عکس، ویدئو، SMS یا اصلاً هر دیتای دیگری. بعضی موبایل‌ها 4 گیگا بایت هارد دارند، ولی در بیشتر گوشی‌ها حافظه بسیار محدود است. پس حواس‌تان باشد که موبایلی که می‌خرید امکان افزایش حافظه داشته باشد.

در ضمن توجه داشته باشید که استفاده از تلفن برای کاربردهای مختلف یعنی مصرف زیاد باتری. کلاً یادتان باشد که هر چه موبایل‌تان هوشمندتر باشد، پرمصرف‌تر است.

اگر می‌خواهید با دیگران به مبادله عکس و آهنگ و این جور چیزها بپردازید، پس مسأله اتصال هم اهمیت پیدا می‌کند. مادون قرمز که کند است. اما بلوتوث امروزه زیاد مد شده و در هر دستگاهی دیده می‌شود. با بلوتوث می‌توانید دیتا را به کامپیوتر هم منتقل کنید. هدفون بی‌سیم هم با بلوتوث کار می‌کند.

و بالأخره نکته آخر این که قبل از خرید موبایل جدید، با خودتان فکر کنید ببینید واقعاً چه دلیلی برای این کار دارید. آیا موبایل قبلی نیازتان را برطرف نمی‌کند؟