مروری بر Nokia 5300 Xpress Music

 

نوکیا سری گوشی های XpressMusic خود را با ارائه مدل جدید 5300 ادامه می دهد و دکمه های پخش کننده موسیقی خارجی مدل جدید، این اطمینان را به شما می دهد که این گوشی کاربردهای بی شمار موسیقی خواهد داشت. از دیگر خصیصه های آن می توان به دوربین 3/1 مگاپیکسلی و صفحه نمایش TFT با درجه وضوح QVGA اشاره کرد.

خصیصه های کلیدی

  • دوربین 3/1 مگاپیکسلی
  • کلیدهای پخش کننده موسیقی اختصاصی
  • اسلات کارت حافظه از نوع Micro SD
  • پخش کننده موسیقی Mp3 و رادیو FM استریو
  • درجه وضوح QVGA
  • بلوتوث نسخه دو به همراه پروفایل A2DP
  • پورت استاندارد mini-USB
  • جک آدابتور 5/3 میلی متری در پکیج

معایب اصلی

  • کیفیت نسبتاً پایین دوربین
  • فقدان فلاش LED برای دوربین
  • کیفیت پایین ضبط کننده ویدیویی

نوکیا تلاش زیادی برای توسعه و ترویج گوشی های سری XpressMusic انجام داده است و مسلماً این به رقابت با مدل های سری واکمن سونی اریکسون برمی گردد. دو مدل جدید نوکیا 5300 XpressMusic ، 5200 XpressMusic و همچنین مدل 3250 دارای خصیصه های عالی پخش کننده موسیقی هستند که طراحی مدل های نوکیا 5300 و 5200 تا حدی شبیه به هم است.

نوکیا 5300 تنها به رنگ سفید ارائه شده که با دو رنگ قرمز یا طوسی آراسته شده است. رنگ های ترکیب شده با این گوشی تنها فریم های اطراف صفحه نمایش گوشی را پوشانده که کلیدهای مالتی مدیا بر روی آن تعبیه شده اند. طراحی 5300 اسپورت است و تا حدی یاد آورنده سونی اریکسون W710 می باشد و هیچ شکی نیست که این مدل قشر جوان را هدف قرار داده است.

پکیج 5300 شامل یک هدست استریو HS-47، جک آدابتور استاندارد 5/3 میلی متری و کارت حافظه 256 مگابایتی از نوع MicroSD می شود. قابل ذکر است که کابل USB در پکیج وجود ندارد و باید بصورت جداگانه خریداری شود.

ساختمان

نوکیا 5300 ابعادی برابر با 92/4*48/2*20/7 میلی متر که نسبتاً باریک است و وزنی معادل 106 گرم دارد. 5300 حدود چند میلی متر باریک تر و کوتاه تر از سونی اریکسون W850 است.

در پنل جلویی گوشی و در قسمت بالایی آن صفحه نمایش واقع شده که کمی بالاتر از این صفحه نمایش دو روزنه کوچک که در حقیقت بلندگوهای گوشی هستند، جای گرفته اند. کمی پایین تر از صفحه نمایش، چهار کلید کنترل کننده و کلید هدایت کننده D-pad تعبیه شده اند. با باز کردن حالت کشویی گوشی، صفحه کلید عددی آن را خواهید یافت که همجنس با دیگر نقاط گوشی است. کارکردن با این صفحه کلید نسبتاً راحت است که به جزئیات آن اشاره خواهیم کرد.

در کناره سمت چپ صفحه نمایش، کلیدهای اختصاصی پخش موسیقی قرار دارند و فریم اطراف صفحه نمایش از پلاستیک ساخته شده است. 

در کناره سمت راست گوشی دو کلید تنظیم کننده میزان صدا و کلید ارائه دهنده کاربردهای دوربین جای گرفته است. یک فشار طولانی بر روی کلید موسیقی، شماره گیری صوتی را فعال می کند در حالی که فشار طولانی روی کلید Plus محتویات Push-to-talk در اختیارتان می گذارد. بوسیله فشار طولانی بر روی کلید نرم سبز رنگ نیز می توانید شماره گیری صوتی را فعال کنید. کلید Plus حتی در زمانی که در منو به جستجو می پردازید، نیز عمل می کند در حالی که کلید موسیقی و دوربین این قابلیت را ندارند. در کنار دکمه دوربین، پورت مادون قرمز تعبیه شده است. قسمت پایین گوشی تا حدی خالی از هر گونه عنصری است و در قسمت بالای آن پورت miniUSB، پورت شارژ کننده و دکمه روشن/خاموش کننده قرار دارند.

در قسمت پشتی 5300، لنزهای دوربین 1/3 مگاپیکسلی را خواهید یافت که البته این لنزها هیچ محافظی ندارند و در کنار آنها یک آینه برای سهولت در گرفتن عکس از خودتان جای گرفته است. روزنه بلندگو ها نیز در این قسمت واقع شده اند.

باتری

قسمت عمده پنل پشتی گوشی منحصر به باتری آن می شود. این باتری از نوع استاندارد Li-Ion Nokia BL-5B و با گنجایش 760 mAh می باشد که تأمین کننده 223 ساعت حالت آماده و  3 ساعت و 20 دقیقه زمان مکالمه است البته در حالت پخش موسیقی تا 12 ساعت دوام می آورد. این باتری نسبت به باتری هایی که سونی اریکسون برای سری واکمن خود استفاده کرده (حدود20ساعت) بسیار ضعیف است.  مکانیزم کشویی 5300 به خوبی عمل می کند و تقریباً محکم و برای حرکت دادن آن نیازی به تلاش نیست.

صفحه کلید

صفحه کلید 5300 بسیار مناسب و نوشتن پیام به آسانی صورت می گیرد به همین سبب برای دوستداران ارسال پیام، جذاب است. کلیدها به اندازه کافی بزرگ هستند و حتی برای کسانی که انگشتان بزرگ دارند، هیچ مشکلی پیش نخواهد آمد.

نور پیش زمینه صفحه کلید، به رنگ آبی است و در تاریکی بسیار زیبا به نظر می رسد. نور صفحه نمایش نیز بسیار مناسب است و در نور مستقیم خورشید نیز کاملاً خواناست و می توان گفت که این یکی از خصیصه های خوب مدل های نوکیا است و بدین سبب سزاوار تحسین و تمجید است.

کیفیت صدای 5300 عالی و کاملاً واضح است خصوصاً در حین مکالمه. با سیگنال شبکه نیز به هیچ مشکلی بر نخواهید خورد. صدا به اندازه کافی بلند است و حتی در خیابان های شلوغ نیز به ندرت تماسی را از دست خواهید دارد. تقریباً می توان گفت که کیفیت صدای نوکیا 5300 مشابه با مدل سونی اریکسون W850 است.

5300 را می توانید طوری تنظیم کنید که در زمان دریافت تماس، با باز کردن قسمت کشویی، بتوانید تماس را بپذیرید. سونی اریکسون W850 نیز چنین قابلیتی را دارد اما در 5300 با بستن قسمت کشویی می توانید به تماس پایان دهید در صورتیکه که W850 این قابلیت را ندارد.

صفحه نمایش

در حالت آماده صفحه نمایش، میزان سینگال، موقعیت باتری، تاریخ و ساعت (آنالوگ یا دیجیتالی)، نام اپراتور و پروفایل فعال (البته اگر متفاوت با پروفایل نرمال باشد) ظاهر می شوند. از تم های گرافیکی می توانید برای پیش زمینه استفاده کنید. یکی از نوآوری های جالب در مورد این گوشی، پشتیبانی Flash Lite 2.0 می باشد که سبب آن کاربر می تواند برای پیش زمینه و screensavers از کلیپ های فلش استفاده کند. یکی دیگر از اختیارات جالب، امکان تغییر رنگ قلم در حالت آماده صفحه نمایش است. متأسفانه این تغییر رنگ در تمام منو اعمال نمی شود.

از دیگر قابلیت های 5300، حالت آماده فعال می باشد که در آن تمام آیکون های کاربردهای مورد علاقه، کاربردهای موسیقی و رویدادهای نزدیک در تقویم و یادداشت ها نمایش داده می شوند که تقریباً شبیه به مدل های سیمبین دار نسل سوم S60 نوکیا است. زمانی که صفحه کلید در حالت آماده فعال است، فشار کلید D-pad به سمت بالا دسترسی به آیکون ها و کاربرهای مورد علاقه کاربر همچون پخش کننده Mp3، رادیو FM و یا تقویم را امکانپذیر می کند.

 

منو

منوی اصلی 5300 را می توان به چهار روش مختلف تغییر داد که عبارتند از: بصورت لیست، ماتریس 3*4، ماتریس 3*3 همراه با عنوان و بصورت افقی. اندازه قلم نیز قابل تنظیم است البته برای دفترچه تلفن تنها 2 اندازه قلم در اختیار خواهید داشت در صورتیکه برای مرورگر وب و کاربردهای پیام، 3 نوع تنظیم قابل دسترسی است.

پروفایل های زنگ شامل تنظیماتی از جمله نوع زنگ دریافت تماس، آهنگ زنگ، میزان صدای زنگ و حالت لرزشی، سرویس Push to talk، پیام، اخطار و صدای صفحه کلید می شود. امکان استفاده از فایل های ویدیویی در هنگام دریافت تماس نیز فراهم شده اما به نظر می رسد که کیفیت صدای فایل های ویدیویی زیاد مناسب نباشد.

دفترچه تلفن

نوکیا 5300  قابلیت ذخیره 1000 نام را دارد. به طور معمول دفترچه تلفن های نوکیا قابلیت سازماندهی به سه روش را دارند که عبارتند از: بصورت لیست استاندارد، بصورت لیست همراه با نام و شماره و بصورت نام همراه با عکس. جستجو در بین اسامی دفترچه تلفن نیز بوسیله نوشتن نام و یا نام خانوادگی امکانپذیر شده است. محتویات ذخیره شده در سیم کارت و در حافظه گوشی را می توان هم به صورت جداگانه و هم به صورت همزمان نمایش داد.

محتویات دفترچه تلفن شامل: 5 شماره تلفن، آدرس، یادداشت، یک عکس، یک آهنگ زنگ و ... می شود. متأسفانه اگر تاریخ تولد برای کسی ثبت کنید، به تقویم انتقال پیدا نمی کند. امکان گروه بندی و اختصاص آهنگ زنگ و عکس و همچنین فیلتر کردن آنها نیز فراهم شده است.

 

پیام ها

نوکیا 5300 از SMS، MMS و Push-to-talk پشتیبانی می کند. زمانی که شروع به نوشتن یک پیام کنید، این فرصت را خواهید داشت که ابتدا شماره موردنظر را وارد کرده و پس از آن پیام را بنویسید. در مقایسه با مدل های قبلی S40 نوکیا که صفحه نوشتن پیام در قسمت پایین صفحه نمایش ظاهر می شد، این بار صفحه نوشتن پیام در کل صفحه نمایش ظاهر می شود که بسیار خوشایند است. امکان ارسال پیام گروهی نیز فراهم شده است. ویرایشگر پیام ها، تعداد حروف تایپ شده را نمایش می دهد و دیکشنری T9 نیز برای سهولت در تایپ قابل دسترسی است. گزارش تحویل پیام ها هم به صورت گروهی و هم به صورت جداگانه قابل تنظیم است.

نوکیا 5300 ، ورژن جدید MMS را ارائه می دهد که "Multimedia Plus" نامیده می شود و محتویات دقیق پیامی را که دریافت کننده، دریافت می کند را نمایش می دهد. MMS شامل متن، یک عکس تا ابعاد 1280*960 پیکسل ، یک کلیپ صوتی، یک ضبط کننده ویدیویی، کارت تجاری و یک یادداشت تقویم می شود.  Multiple-page MMS نیز به خوبی پشتیبانی است.

پشتیبانی ایمیل 5300 یک کاربرد جاوا و بدین سبب سرعت آن کند است و با دیگر کاربردهای گوشی همخوانی ندارد. 5300 از پروتکل های POP3 و IMAP4 پشتیبانی می کند. پشتیبانی ایمیل 5300 قابلیت کپی آدرس ایمیل ها را از دفترچه تلفن را دارد و از پیوست ها نیز به خوبی حمایت می کند. قابل ذکر است که دانلود اتوماتیک ایمیل ها امکانپذیر نیست. هیچ محدودیتی برای حجم پیوست های ارسالی وجود ندارد. اما برای حجم پیوست هایی که در سرور دانلود می شود، محدودیت وجود دارد و نباید از 300 کیلو بایت تجاوز کند. یک فیلتر Spam نیز قابل دسترس است که با لیست سیاه کار می کند و آدرس ایمیل هایی که مایل به دریافت میل های طولانی از آنها نیستید را فیلتر می کند.

 

پخش موسیقی

از طریق مدیریت فایل می توانید به فایل های موسیقی خود گوش دهید و بهترین روش برای گوش دادن به موسیقی استفاده از Music player می باشد. نوکیا 5300 به روز شده مدل های S40 قدیمی است و شبیه به پخش کننده موسیقی سری واکمن سونی اریکسون می باشد. این پخش کننده قابلیت پخش در پیش زمینه و نمایش نام آهنگ و خواننده آن در حالت آماده صفحه نمایش را دارد و بوسیله کلید های موسیقی اختصاصی قابل کنترل است.

پخش کننده 5300 از فرمت های AAC، AAC+، eAAC، eAAC+، MP3، MP4، WMA و AMR پشتیبانی می کند. امکان فیلتر کردن آهنگ های موجود بوسیله نام خواننده، آلبوم، نوع و آهنگ ساز فراهم شده است. گذشته از آن، کاربر می تواند لیست پخش کننده مورد علاقه خود را ایجاد کند. یکی از معایب جدی در این رابطه، مدیریت لیست پخش کننده است که زمانی که چندین آهنگ به لیست اضافه می کنید دیگر قابلیت اضافه کردن نخواهید داشت. صدای پخش کننده بسیار عالی و دارای عوامل بم نیز هست و حتی در بیشترین مقدار آن نیز صدا کاملاً واضح به نظر می رسد.

گوش دادن به موسیقی با مدل های HS-47 نوکیا بسیار خوشایند و دلنشین است البته باز هم به نظر می رسد که سری واکمن سونی اریکسون بهتر عمل می کنند. اگر یک آهنگ مشابه را بطور همزمان هم با نوکیا 5300 و سونی اریکسون W900 گوش دهید، متوجه خواهید شد که تقریباً هم سطح هستند. فایل های ویدیویی در نوکیا 5300 بوسیله Media Player پخش می شوند.

از دیگر قابلیت های 5300، رادیو FM می باشد که قابلیت ذخیره 20 کانال را دارد. این رادیو فاقد هر گونه کاربرد خاصی از جمله RDS است. کانال های ذخیره شده همراه با نام ذخیره می شوند و تنها زمانی که هدست متصل به گوشی باشد، رادیو فعال می شود. به سبب محدود بودن کاربردها بلوتوث، از طریق هدست بلوتوث نمی توان به رادیو گوش کرد.

مدیریت فایل 5300 به خوبی عمل می کند و قابلیت ایجاد، جابجا کردن و علامت گذاری یک یا چندین فلدر را برای کاربران فراهم کرده است. مدل های قدیمی تر مانند 6270 یا 6580 امکان علامت گذاری چندین فایل و ارسال آنها از طریق بلوتوث و مادون قرمز را نداشتند. به نظر می رسد که این یک بهبود خوب بوده است. امکان دسته بندی فایل ها بر اساس نام، تاریخ، فرمت و یا اندازه هم وجود دارد.

نوکیا 5300  دارای 5 مگابایت حافظه داخلی است و از اسلات کارت حافظه از نوع microSD نیز می توان استفاده کرد.

5300 به شما امکان بزرگنمایی و کنتراست عکس ها را می دهد. امکان پرینت مستقیم تصاویر بوسیله اتصال مستقیم از طریق USB با استفاده از PictBridge نیز فراهم شده است. یک ویرایشگر ساده تصاویر هم وجود دارد که دارای کاربردهای اساسی اما ساده است.

نوکیا 5300 یک منوی سازمان دهنده جداگانه دارد که شامل کاربرد هایی است که به کاربر امکان برنامه ریزی می دهد. ساعت هشدار دهنده این گوشی تنها برای یک هشدار قابل تنظیم است. کاربردهای تقویم این گوشی نیز بهبود یافته اند. نمایش بصورت ماهانه شامل هفته ها و روزها می شود در حالی بصورت هفتگی تنها جزئیات روز و ساعت ها را نمایش می دهد. تقویم گوشی 5 نوع رویداد را ارائه می دهد که عبارتند از: قرار ملاقات، تماس ها، تاریخ تولد، یادداشت و یادآوری کننده ها. یادآوری کننده نوکیا 5300 دارای جزئیاتی از جمله موضوع، مکان، روز و ساعت شروع، روز و ساعت یادآوری، نوع یادآوری و تکرار (بصورت روزانه، هفتگی، دو هفته یک بار، ماهانه و سالیانه) می باشد. همسان سازی یادداشت ها و رویدادهای تقویم با PC هم فراهم نیز امکانپذیر است.

لیست To-Do گوشی بسیار ساده و تنها می توانید یک موضوع، حق تقدم، نوع و نوع یادآوری به آن اضافه کنید. آیتم های لیست را می توانید از طریق حرف الفبا یا فرجه مرتب کنید و به راحتی به تقویم انتقال دهید. یادداشت های متنی به سهولت قابل استفاده هستند چرا که با PC همسان سازی می شوند و به کاربر اجازه استفاده از دانلود متن های طولانی در گوشی را می دهند. اندازه قلم نیز غیرقابل تغییر است.

نوکیا 5300 دارای ضبط کننده صدا می باشد و در تمامی مدل های سری 40 نوکیا، میزان ضبط بستگی به مقدار حافظه داخلی خالی گوشی دارد. این ضبط کننده زمانی که اتصال GPRS یا یک اطلاعات تماس فعال باشد، قابلیت ضبط ندارد اما می توانید در حین مکالمه های صوتی آن را روشن کنید. فایل های صوتی ضبط شده را به انتخاب خود می توانید در حافظه داخلی گوشی و یا در حافظه جانبی، ذخیره کنید. هر یک دقیقه ضبط صدا تقریباً 100 کیلو بایت از حافظه را به خود اختصاص می دهد. در کناره سمت چپ گوشی دکمه ای برای ضبط صدا اختصاص داده شده است.

از دیگر کاربردهای 5300 می توان به شمارش معکوس و کرونومتر اشاره کرد. کاربردهای جاوای این گوشی شامل مبدل، ماشین حساب و ... می شود. ماشین حساب 5300 دارای قابلیت های زیادی است. قابل تأسف است که کاربردی برای نمایش فایل های MS Office و Adobe Acrobat PDF وجود ندارد اما امکان خواندن فایل های متنی فراهم شده است.

نوکیا 5300 از جاوا 2.0 پشتیبانی می کند و دارای سه بازی از پیش نصب شده و سرگرم کننده است که عبارتند از: Pro Snowboard، Music Guess و Snake III.

سخن آخر

نوکیا 5300 با کاربردهای موسیقی که دارد، منحصر به جوانان ساخته شده و از قابلیت های خوب آن می توان به اسلات کارت حافظه microSD ، پورت miniUSB و جک آدابتور 3.5 میلی متری که سبب لذت بردن از گوش دادن به موسقی شده، اشاره کرد. از بلوتوث استریو نیز برای گوش دادن به موسیقی می توان استفاده کرد. 5300 دارای کاربردهای قوی موسیقی است که جمع کثیری از مشتریان، خصوصاً قشر جوان را علاقمند کرده است.