مروری بر Sony Ericsson P990i

 

 

سونی اریکسون P990، پرچمدار محصولات سونی اریکسون است . این گوشی مجهز به یک دوربین دو مگاپیکسلی با فوکوس اتوماتیک، دوربین دوم برای مکالمه تصویریی، صفحه کلید QWERTY، اسلات کارت حافظه، رادیو FM همراه با RDS، سیمبیان 9.1 OS و صفحه نمایش بزرگ ("76/2) لمسی TFT با درجه وضوح QVGA (240×320) می باشد.

 

خصیصه های کلیدی

  • دوربین دو مگاپیکسلی به همراه فوکوس اتوماتیک، روش ماکرو و فلاش LED
  • اسلات کارت حافظه از نوع Duo/PRO Duo
  • واکمن پخش کننده Mp3 و رادیو FM استریو به همراه RDS
  • پشتیبانی 3G به همراه مکالمه تصویری، GPRS و HSCSD
  • پشتیبانی Wi-Fi 812.11b
  • صفحه نمایش لمسی TFT با درجه وضوح QVGA (240×320 پیکسل)
  • بلوتوث استریو 2.0، پورت مادون قرمز و پشتیبانی USB 2.0
  • صفحه کلید QWERTY
  • 128 مگابایت حافظه Flash و 64 مگابایت حافظه RAM
  • سیمبیان 9.1 OS

معایب اصلی

  • ناسازگاری با با کاربردهای سیمبیان UIQ قدیمی تر
  • فقدان پشتیبانی EDGE
  • ضبط کننده ویدیویی با درجه وضوح QVGA (320×240)
  • ناخوانا بودن صفحه نمایش در نور مستقیم خورشید

رقبای اصلی گوشی های هوشمند سری P سونی اریکسون، نوکیا 9300 و 9500 می باشند. ویندوز موبایل ها بواسطه کاربردهای بیشماری که دارند جای ویژه ای را در قلب دوستاران گوشی های هوشمند باز کرده اند. اخیراً  گوشی های هوشمند Symbian S60 نوکیا مانند E70 نیز از رقبای قوی گوشی های سونی اریکسون شده اند.

پکیج P990 شامل: یک کابل USB، یک تکیه گاه روی میز (Desk Stand)، هدست استریو، یک قلم، یک پوشش جایگزین و کارت حافظه 64 مگابایتی از نوع PRO Duo می شود. البته این پکیج بستگی به کشوری دارد که از آن خریداری می کنید.

سونی اریکسون  P990i منحصر به اروپا، خاورمیانه، آمریکا و آسیای لاتین است که با صفحه کلید عددی روسی می باشد و P990a برای شمال و آمریکای لاتین است که با باند GSM 850MHz کار می کند. P990i چینی، مخصوص هونگ کونگ، تایوان و سنگاپور و در آخر P990c منحصر به چین می شود. دو مدل اول تنها دارای حروف لاتین هستند در حالیکه دو مدل بعدی دارای صفحه کلید با حروف چینی می باشند.

 

 

ساختمان

ظاهر سونی اریکسون P990 شبیه به مدل های پیشین یعنی P800، P900 و P910 می باشد. P990 ابعادی معادل 21×57×114 میلی متر و ضخامتی در حدود 26 میلی متر دارد. وزن این گوشی 115 گرم است که همسان با مدل قبلی می باشد. مهمترین تفاوت بین P990 و P910 این است که در P990 صفحه کلید QWERTY دقیقاً روی ساختمان خود گوشی جاسازی شده نه روی قسمت متحرک آن.

بیشترین قسمت سطح گوشی منحصر به صفحه نمایش بزرگ آن که ابعادی برابر 41×56 میلی متر ("76/2) دارد، می شود. در پایین صفحه نمایش، قسمت تاشوی صفحه کلید عددی، قرار دارد. در بالای صفحه نمایش دوربین VGA برای مکالمه تصویری تعبیه شده است. در کنار این دوربین، روزنه اسپیکر و کمی دورتر هم LED جای گرفته که رویدادهای مختلف را بصورت چشمک زدن به شما اطلاع میدهد.

در قسمت چپ گوشی یک کلید میانبر برای پخش کننده موسیقی، Jog Dial، یک کلید سخت افزاری Back و کلید کشویی قفل کننده، جاسازی شده اند. حرکت به سمت پایین کلید کشویی قفل کننده، سبب قفل شدن صفحه کلید می شود و هیچ تفاوتی نمی کند که قسمت تاشوی صفحه کلید عددی باز باشد یا بسته.

 یکی از خصیصه های خوب P990، کلید کاربردی میانبر پخش کننده موسیقی است که برای کاربران بسیار لازم و مورد استفاده است. این کلید را می توانید طوری تنظیم کنید که با فشار آن پخش کننده موسیقی یا رادیو FM فعال شود و این بسته به میل خودتان دارد.

در قسمت بالای گوشی، پورت مادون قرمز که بوسیله یک نوار باریک مشکی رنگ پوشیده شده، را خواهید یافت. قلم گوشی نیز در این قسمت تعبیه شده است.

سمت راست گوشی کلید میانبر Opera web browser، کلید میانبر دوربین و پوشش اسلات کارت حافظه قرار دارند. کلید web browser قابل تنظیم برای باز کردن web browser، منوی اصلی، پخش کننده مدیا، ضبط کننده صدا، مدیریت کارها یا کاربردهای ویدیویی می باشد. زمانی که قسمت تاشوی صفحه کلید عددی بسته است، فشار بر روی کلیدهای میانبر دوربین، LED و را روشن می کند که به عنوان یک فلاش دوربین عمل می کند. این راه بسیار مناست برای استفاده از LED به عنوان یک لامپ عکاسی است. مدل های جدید سونی اریکسون از کارت حافظه M2 Memory Stick Duo استفاده می کنند.

قسمت پایینی گوشی روزنه میکروفن و  Fast Portسونی اریکسون جای گرفته اند.

در قسمت پشتی P990، پوشش لنز دوربین که بحالت چرخشی است، بلندگوی هدست و فلاش LED واقع شده اند. پوشش دوربین بوسیله یکه حرکت دایره ای باز می شود البته این پوشش خیلی هم جدید نیست و در مدل های دیگر سونی اریکسون هم بکار رفته است. با باز کردن این پوشش کاربردهای دوربین بصورت خودکار باز می شوند و این مکانیزم کاملاً شبیه به مدل های سونی اریکسون K750 و K800 که طراحی متفاوتی نسبت به هم دارند، می باشد.

همانطور که قبلاً هم اشاره کردیم، قلم در قسمت بالایی گوشی پنهان شده و به بوسیله وارونه کردن آن راحتی قابل دسترس است.

 

باتری

باتری P990 از نوع BST-34  Li-Polymer با گنجایش 1120 mAh می باشد. این باتری تأمین کننده 400 ساعت حالت آماده در شبکه های GSM و 300 ساعت در شبکه های 3G می باشد. کل زمانی که این باتری برای مکالمه تصویری تأمین می کند 1 ساعت و 40 دقیقه است در حالی که زمان مکالمه تا 9 ساعت در شبکه های GSM و 3 ساعت در شبکه های 3G می باشد. زمانی که از ویرایشگر ایمیل ها با نور پیش زمینه روشن استفاده می کنید یا با هدست به موسیقی گوش می دهید این باتری تا 9 ساعت دوام می آورد.

 

 

صفحه کلید

صفحه کلید عددی شامل یک D-pad 5 جهته، دو کلید نرم و دو کلید Back و کلید C می شود. از آنجایی که کلیدها به اندازه کافی بزرگ و به خوبی جاسازی شده اند، نوشتن پیام بسیار راحت است.  تمام کلیدها تاحدی نامتناسب و رنگ آبی روشن می شوند. قسمت تاشوی صفحه کلید عددی حتی زمانی که گوشی را با یک دست نگه داشته باشید، بدون هیچ مشکلی باز می شود.  با باز کردن آن صفحه کلید QWERTY با کلیدهای پلاستیکی کوچک نمایان می شود. نور پیش زمینه این کلیدها به رنگ آبی روشن است و با اینکه نسبتاً کوچک هستند اما با انگشت های بزرگ نیز به راحتی قابل استفاده هستند. به هر کلید دو حرف اختصاص داده شده است: یک حرف و یک نشانه. نوشتن تمام نشانه های خاص و نشانه های عددی بوسیله فشار همزمان با کلید ALT صورت می گیرید.صفحه کلید همچنین یک SPACEBAR دارد که با فشار طولانی بر روی آن، کاربردهای گوشی فعال می شوند. دو کلید پیکان و یک کلید CAPS LOCK نیز وجود دارد. کاربردهای DEL و BACKSPACE و هچنین OK و ENTER بوسیله یک دکمه فعال می شوند. در این صفحه کلید، هیچ کلیدی به عنوان BACK وجود ندارد اما می توانید از کلید Back کناره سمت چپ گوشی به این منظور استفاده کنید.

 

صفحه نمایش

صفحه نمایش سونی اریکسون P990 از نوع لمسی TFT ("67/2) با درجه وضوح QVGA (320×240 پیکسل) به همراه 262 هزار رنگ می باشد. این درجه وضوح از مدل های قبلی یعنی P900 و P910 که درجه وضوحی برابر با 320×208 پیکسل داشتند، بهتر است. البته زمانی که صفحه کلید عددی چرخشی گوشی بسته است، صفحه نمایش 240×256پیکسل می شود و کاربردهای لمسی نیز خاموش می شوند. در مدت مکالمه با P990 با هیچ مشکلی رو به رو نخواهید شد و صدا در حین صحبت واضح و به اندازه کافی بلند است.

هنگامی که صفحه کلید عددی بسته است، شماره گیری شبیه به دیگر گوشی ها صورت می گیرد و زمانی که صفحه کلید عددی باز یا خاموش است شما برای تماس گرفتن باید از صفحه نمایش لمسی استفاده کنید. کلید های عمودی به خوبی جاسازی شده اند و بدون هیچ اشتباهی قادر به استفاده از آنها خواهید بود.

 

منو

صفحه نمایش گوشی به دو مدل نمایش داده می شود: زمانی که صفحه کلید عددی تاشو باز است و زمانی که بسته است. هنگامی که بسته است، دسترسی به کاربردهای گوشی محدود می شود و تمام منوها وجود ندارند و شما تنها می توانید از آن به عنوان یک گوشی استفاده کنید. در حالت بسته، صفحه نمایش لمسی، ظاهر نمی شود اما هنگامی که باز است تمام کاربردهای گوشی فعال می شوند.

یکی از خصیصه های خوب P990 روش Flight آن است که نیاز به خاموش کردن گوشی، ندارد و اگر به هر علتی آن را خاموش کنید، گوشی از شما سوال می کند که آیا مایلید از روش Flight استفاده کنید یا نه. یکی از کاربردهایی که به روش Flight افزوده شده این است که می توانید  Wi-Fi را روشن کنید.

حالت آماده صفحه نمایش به دو حالت است. در حالت بسته، می توانید از D-Pad هدایت کننده استفاده کنید و مسلماً زمانی که باز است، جالب تر هم می شود. در این روش یک نوار میانبر در قسمت پایین صفحه نمایش ظاهر می شود. آیتم های را می توانید هم بوسیله قلم و هم بوسیله انگشت انتخاب کنید و این آیکون ها گرافیکی به اندازه کافی بزرگ هستند. نوار میانبر به شما امکان دسترسی به منوی رویدادها/میانبرها، منوی اصلی، کابردهای گوشی و تماس های اخیر را می دهد.

یک نکته جالب در حالت آماده زمانی که صفحه کلید تاشوی گوشی باز است، منوی Start است که شبیه به دکمه START ویندوزها می باشد. این منو امکان دسترسی به آیتم های مهم و ضروری یا تنظیمات دیگر از جمله بلوتوث، مادون قرمز، WLAN و یا ایجاد تماس جدید، اضافه کردن شماره جدید یا وارد کردن قرار ملاقات را فراهم می کند. از آنجایی که این منو دسترسی به بیشتر کاربردهای مهم گوشی را امکانپذیر می کند برای کاربران بسیار هائز اهمیت و مفید است. همچنین به نسبت وضعیت سونی اریکسون P990 (باز یا بسته بودن صفحه کلید عددی) منوی اصلی نیز دو حالت دارد.

چندین تم گرافیکی در گوشی نصب شده و امکان دانلود تم های اضافی هم وجود دارد.

 

دفترچه تلفن

دفترچه تلفن سونی اریکسون بسیار غنی است. هیچ محدودیتی برای شماره ها وجود ندارد. امکان فیلتر کردن اسامی به صورت گروهی نیز فراهم شده است. البته تنها برای شماره های ذخیره شده در حافظه گوشی صورت می گیرد. جستجو در بین اسامی نیز بدون استفاده از قلم گوشی نسبتاً غیرممکن است.

از جمله محتویاتی که می توانید به هر اسم اختصاص دهید، چندین شماره تلفن، آدرس های ایمیل، شغل و آدرس پستی منزل و همچنین اختصاص آهنگ زنگ و عکس خاص به اسامی می باشد. امکان ثبت تاریخ تولد نیز فراهم شده اما متأسفانه نمی توانید آن را وارد تقویم کنید. البته زمانی که تاریخ تولدی را در تقویم وارد می کنید، گوشی به شما اجازه می دهد که آنرا به یکی از محتویات اختصاص دهید و پس از آن تاریخ به صورت اتوماتیک در زیر اسم ذخیره می شود. شما حتی می توانید یک یادداشت به هر اسم اضافه کنید.

بطور معمول اندازه قلم را در بیشتر گوشی های هوشمند می توان بزرگ کرد و این یک خصیصه عالی است.

لیست ذخیره کننده تماس ها، اطلاعات در مورد تماس های ارسالی و دریافتی را ذخیره می کند.

 

پیام ها

معمولاً حوزه پیام های گوشی های هوشمند بسیار گسترده است و سونی اریکسون P990 نیز از این قاعده مستثنی نیست و کاربردهای قوی و بی شماری را ارائه می دهد. شما می توانید متن ها را بوسیله صفحه کلید عددی (Multi-Tap)، صفحه کلید QWERTY، با استفاده از یک صفحه کلید QWERTY با استفاده از قلم یا بوسیله قلم روی صفحه نمایش بنویسید.

P990 قابلیت تشخیص دست خط را دارد و سیستم آن از CICs JotPro استفاده می کند. برای این کار باید عددها را در قسمت بالایی صفحه نمایش و حروف را در قسمت پایین بنویسید. اگر این روش برایتان مناسب و راحت نیست می توانید صفحه کلید عمودی را روشن کنید که نسبتاً آسان تر است.

سونی اریکسون P990 دیکشنری T9 را نیز پشتیبانی می کند و شما می توانید کلمه موردنظر خود را به  اضافه کنید. این دیکشنری حتی قابلیت این را دارد که کل پیام را به خاطر بسپارد.

P990، از SMS، MMS، ایمیل و RSS پشتیبانی می کند. نوشتن SMS بوسیله plethora نسبتاً راحت است. تعداد زیادی تصاویر گرافیکی نیز برای اضافه کردن به پیام ها نیز وجود دارد.

پشتیبانی ایمیل دارای تنظیمات وسیعی می باشد و از پروتکل های POP3، IMAP و SMTP حمایت می کند. P990 همچنین دارای پشتیبانی Push Email از شرکت هایی مانند Extended Systems، Intellisync، JP Mobile، Research In Motion (RIM)/Blackberry، Active Sync، Seven، Smartner و Visto می باشد.

نوشتن ایمیل بسیار ساده و شبیه به نوشتن پیام است. معمولاً پشتیبانی ایمیل، تیتر ایمیل ها را دانلود می کند البته با تنظیم کردن آن امکان دانلود تمام پیام را نیز می توان فراهم کرد. پیوست ها نیز به خوبی پشتیبانی می شوند.

سونی اریکسون P990 دارای 128 حافظه Flash و 64 مگابایت RAM می باشد. مقدار حافظه ای که کاربر می تواند برای فایل های خود از آن استفاده کند 80 مگابایت است که بوسیله کارت حافظه نیز قابل افزایش است.

P990 دارای مدیریت فایل خوبی است که دارای دو مسیر فرعی می باشد که یکی از آنها فلدرهای حافظه گوشی و دیگری فایل ها و فلدرهای کارت حافظه را نمایش می دهد. شما می توانید فایل ها و یا فلدرها را کپی، جابه جا و یا به دستگاه های دیگر ارسال کنید. از DRM (Digital Rights Management) نیز به خوبی حمایت می شود و از آن می توانید برای انواع فایل های مالتی مدیا مانند، ویدیو، تصاویر، جاوا بکار ببرید.

در گالری عکس، جستجو در بین عکس ها بسیار راحت صورت می گیرد. در این گالری فلدرها و فایل هایی وجود دارند. نمایش عکس ها در تمام صفحه نمایش و چرخاندن آنها نیز امکانپذیر است. مسلماً P990 قابلیت بزرگنمایی نیز دارد.

ویرایشگر عکس ها شامل: لایه های جالب و ابزارهایی برای رسم تصاویر با استفاده از قلم گوشی می باشد. اندازه مداد و رنگ های مختلف نیز وجود دارد.

پخش کننده موسیقی همانند دیگر مدل های سری W سونی اریکسون است. P990 دارای لیست پخش کننده می باشد. قبل از ایجاد لیست پخش کننده، می توانید لیست فایل های موسیقی موجود در گوشی را از نو ایجاد کنید.

پخش کننده ویدیویی به خوبی عمل می کند و یکی از خصیصه های خوب آن این است که توانایی پخش فیلم به صورت کامل را در صفحه نمایش دارد. سونی اریکسون توانایی پخش فیلم با درجه وضوح VGA دارد. P990 از فرمت های Mp3، AAC+، MPEG-4 و Real Audio 9 و RealMedia نیز پشتیبانی می کند.

رادیوی FM استریوی P990 مجهز به RDS و توانایی ذخیره 20 کانال رادیویی را دارد. اگر رادیو دارای پخش کننده RDS باشد همراه با نام در حافظه گوشی ذخیره می شود. یک برابر کننده برای موسیقی های رادیو FM نیز وجود دارد.

 

دوربین

دوربینی که P990 از آن بهره برده است دارای فوکوس اتوماتیک، یک فلاش LED، روش ماکرو اختصاصی و تثبیت کننده تصویر برای ضبط کننده ویدیویی می باشد. کیفیت این دوربین شبیه به مدل سونی اریکسون K750 و 2 مگاپیکسلی است. متأسفانه فوکوس اتومایتک آن در فاصله های دور خوب عمل نمی کند. به جز این مورد دیگر موارد آن بسیار عالی عمل می کنند.

کیفیت عکس های P990 عیناً شبیه به مدل های دیگر سونی اریکسون با دوربین 2 مگاپیکسل مانند: K750، W800 و W810 می باشد. بیشترین درجه وضوح برای تصاویر آن نیز برابر با 1600×1200 پیکسل است.

دوربین P990 دارای تعادل سفیدی اتوماتیک است و 4 سطح دارد که می توانید یکی از آنها را بسته به نور محیط اطراف انتخاب کنید. چندین تنظیم رنگ نیز وجود دارد که به شما این امکان را می دهد که تصاویر و فیلم ها را به سیاه سفید، سپیا و یا خنثی تبدیل کنید.

 این دوربین توانایی گرفتن فیلم با درجه وضوح مگاپیکسل 240×320 پیکسل دارد. فایل های خروجی با فرمت های 3GPP یا MPEG-4 ضبط می شوند. امکان ضبط همراه با صدا یا بدون صدا نیز فراهم شده است. میزان ضبط بستگی به مقدار حافظه خالی گوشی دارد.

استفاده از دوربین VGA برای مکالمه تصویری بسیار مناسب است. این دوربین دارای روش شب نیز هست. بطور کلی مدیریت کاربردهای این دوربین به خوبی عمل می کند.

برای اتصال P990 به کامپیوتر یا دستگاه های دیگر، اختیارات متنوعی همچون پورت مادون قرمز، کابل USB و بلوتوث 2.0 قابل دسترسی است. اتصال از طریق بلوتوث واقعاً عالی است. یکی از قابلیت های جدید بلوتوث، پشتیبانی LAN می باشد. به این معنا که یک اتصال TCP/IP بین P990 و کامپیوتر بوسیله بلوتوث ایجاد می شود. یکی دیگر از قابلیت های بلوتوث پشتیبانی پروفایل های A2DP است که به شما امکان استفاده از هدست بلوتوث برای گوش دادن به موسیقی را می دهد.

P990 همچنین دارای پشتیانی VPN است که برای شبکه های WLAN استفاده می شود. همسان سازی با PC یا سرویس دهنده از راه دور بوسیله SyncML نیز به خوبی صورت می گیرد.

گذشته از  اتصال از طریق پورت مادون قرمز و بلوتوث، P900 دارای پشتیبانی سه بانده GSM/UMTS (GSM 900/1800/1900) است و همچنین از GPRS برای انتقال سریع اطلاعات بهره می برد. البته P990 فاقد EDGE می باشد.

P990 دارای پشتیبانی Wi-Fi (WLAN)  نیز می باشد و جستجو و واقعه نگاری در شبکه های WLAN به صورت یکپارچه و بدون هیچ مشکلی صورت می گیرد. البته باید به این نکته توجه کرد که جستجوی شبکه های WLAN به صورت مکرر تأثیر زیادی بر روی عمر باتری دارد.

سونی اریکسون P990 مجهز به Opera 8.0 Web browser است که سبب شده این گوشی یکی از بهترین ها به شمار آید. P990 دارای پشتیبانی HTML, XHTML, JavaScript, frames, CSS و TSL و پروتوکل های امنیتی SSL می باشد. از browser آن نیز تنها زمانی که قسمت صفحه کلید عددی گوشی باز است می توانید استفاده کنید.

P990 دارای هشدار دهنده است که هر آهنگی که مایلید را می توانید به آن اختصاص دهید. کاربردهای تقویم این گوشی در سطح بالایی قرار دارد. شما می توانید بین ماهانه، هفتگی و روزانه یکی را به دلخواه انتخاب کنید. رویداد هایی را که امکان ذخیره آنها را دارید شامل، قرارملاقات، یادآوری کننده، تمام اتفاقات روز و سالگرد می شود. روز تولد را می توانید در سالگردها که به طور خودکار بطور سالیانه تکرار می شوند، ذخیره کنید.

مانند دیگر مدل های سونی اریکسون دو کاربرد دیگر برای سازمان دهی جریانات روزانه که شامل وظایف و یادداشت ها می شود، وجود دارد. وظایف، به شما امکان وارد کردن رویدادهای ساده را که نیازی به تنظیم در تقویم را ندارد، می دهد. کاربرد یادداشت ها نیز به شما اجازه ذخیره یادداشت های کوتاه را می دهد. یک خصیصه جالب P990 این است که بوسیله دست خط نیز می توانید متن بنویسید.

P990 همچنین مجهز به یک ماشین حساب عالی، مبدل و ضبط کننده صدا که محدود به میزان حافظه خالی گوشی می شود، است.

آیکون Task Manager اغلب در قسمت گوشه پایین سمت راست تمام گوشی های هوشمند قرار گرفته است البته بوسیله منوی شروع کننده نیز می توانید آن را باز کنید. متأسفانه آیکون آن بسیار کوچک است و تنها راه فشار دادن آن از طریق قلم است. این آیکون دارای دو مسیر فرعی دیگر می شود که اولی بصورت قراردادی است که هر زمان که میانر محتویات Manager را از منوی اصلی و منوی فعال باز می کنید، دیده می شود و دومی شامل تمام کاربردهای رایج است و به شما اجازه می دهد که به راحتی آنها را فسخ کنید.

یک گوشی تجاری دارای کاربردهای Office است و شامل گروه Quickoffice که یک ویرایشگر ترکیبی برای اسناد MS Word (Quickword)، MS Excel (Quicksheet) و MS PowerPoint (QuickPoint) به شمار می رود، می شود. گروه Quickoffice دارای مدیریت فایل است که لیستی از اسناد ذخیره شده را نمایش می دهد.

کاربردهای Office همچنین شامل یک نمایش دهنده فایل های PDF که PDF+ نامیده می شود است. البته سرعت این نمایش دهنده PDF از گوشی های هوشمند سری E نوکیا، کندتر است.

یکی از کاربردهای بسیار عالی تجاری این گوشی، اسکن کننده کارت تجاری است که به شما امکان گرفتن عکس ازکارت تجاری شخصی بوسیله دوربین اصلی، اسکن و وارد کردن تمام اطلاعات به وسیله تشیخص حروف، به دفترچه تلفن را می دهد. از این گذشته، تصویر کارت تجاری در بین عکس های شخصی ذخیره می شود.

سونی اریکسون P990 دو بازی از پیش نصب شده در خود دارد. یکی از آنها باری Tetris-like QuadraPop می باشد که در بیشتر گوشی های سونی اریکسون وجود دارد.

 

سخن آخر

می توان گفت که سونی اریکسون P990 یک گوشی هوشمند بسیار عالی است. تمام نرم افزارهای آن به خوبی و بدون عیب عمل می کنند. از رقبای آن می توان به HTC TyTN  (a.k.a. Qtek 9600) و نوکیا E70 اشاره کرد.

صفحه کلید QWRRTY، P990 در مقایسه با رقبای خود دچار اشکال است. استفاده از صحفه کلید QWERTY مدل های سری 60 معمولی بسیار راحتر حتی برای کاربران بی تجربه است اما در مورد P990 برای تازه کاران واقعاً ناجور و پردردسر خواهد بود و باید مدام از قلم استفاده کنید. با صفحه کلید باز به سختی موفق به شماره گیری خواهید شد و باید تمام حواستان را متمرکز کنید. البته یادگیری کامل استفاده از آن نیاز به زمان دارد. در هر حال این کاملاً به خود شما بستگی دارد.