مروری بر Nokia 7370

 

نوکیا هفتاد و سه هفتاد اولین گوشی چرخان نوکیا به شمار می رود. علاوه بر این طراحی 7370، مدرن و استثنایی  در بین مدل های نوکیا است که  L'Amour نامیده می شود. طراحی 7370 تاحدی یک نوآوری است و سراسر سطح آن پوشیده شده از گل های طلایی رنگ است که زیبایی خاصی به آن بخشیده است. از خصیصه های مهم آن می توان به صفحه نمایش با درجه وضوح QVGA و حالت آماده فعال اشاره کرد.

 

خصیصه های کلیدی

  • طراحی عجیب ولی در عین حال زیبا
  • حالت آماده فعال صفحه نمایش
  • صفحه نمایش QVGA با کیفیت عالی
  • صفحه کلید مناسب و راحت
  • GPRS و EDGE کلاس 10
  • بلوتوث
  • دوربین 3/1 مگاپیکسلی
  • رادیو

معایب اصلی

  • فقدان اسلات کارت حافظه
  • کیفیت متوسط دوربین
  • فقدان پورت مادون قرمز

نوکیا 7370 سال گذشته ارائه شد و یک رویداد مهم در عرصه تولیدات نوکیا به شمار می رود. نوکیا سه مدل از محصولات خود را همزمان ارائه کرده است که شامل مدل 7360 با ساختمانی کلاسیک، 7380 و مدل کشویی 7370 می شود. اما نباید مدل 8800 را نیز  فراموش کرد.

 

ساختمان

هنگامی 7370 در حالت بسته است، درازای آن در حدود 88 میلی متر و دیگر ابعادش 43 و 23 میلی متر است که با چنین ابعادی می توان آن را جزء گوشی های کوچک دسته بندی کرد. 7370 وزنی معادل 104 گرم دارد. نوکیا 7370 در دور رنگ ارائه شده است: رنگ قهوه ای مخصوص آقایان و طلایی کهربایی که منحصر به خانم ها ساخته شده است.

7370 اولین گوشی با ساختمان چرخشی نوکیا به شمار می رود. نوکیا 7370 کاملاً محکم است و از هر دو طرف بدون هیچ مشکلی باز می شود. تنها مطمئن شوید از همان مسیری که آن را باز کرده اید، مجدد ببندید. شبیه به این روش در چندین مدل سونی اریکسون از جمله W900 نیز بکار رفته است. احتمالاً نیاز به تمرین برای نگه داشتن و باز کردن گوشی خواهید داشت. بستن گوشی هم نیاز به لم دارند خصوصاً اگر مایلید که این عمل را تنها با یک دست انجام دهید. یک اختیار در منوی گوشی وجود دارد که بوسیله آن می توانید مکانیسم چرخشی گوشی را تنظیم کنید. تنظیم گوشی برای پذیرش تماس، زمانی که قسمت بالایی گوشی باز است و پایان بخشیدن به تماس ها هنگامی که بسته است و یا هیچکدام از آنها، امکانپذیر است.

سطح گوشی با گل های طلایی تزئین شده است که نسبت به میزان نور محیط، تغییر رنگ می دهند. آرایش قسمت پشتی گوشی نیز از این طراحی بهره برده است اما به جای رنگ طلایی از نقره ای استفاده شده است.

پوشش باتری و جایگاه سیم کارت محکم و قابل اطمینان است البته قاب آنها پلاستیکی هستند. لنزهای دوربین نیز در بالا و سمت راست پوشش باتری قرار گرفته است. متأسفانه نوکیا همان اشتباهی که در مدل 6111 صورت گرفته را مجدداً در مورد 7370 تکرار کرده است و همانند 6111 لنز دوربین را دقیقاً در جایی قرار داده است که زمانیکه گوشی را با دست راست نگه می دارید اثر انگشتتان روی لنز دوربین باقی می ماند.

در کناره 7370، دکمه تنظیم میزان صدا و دکمه پخش دوربین گوشی قرار گرفته اند. همچنین دکمه خاموش/روشن کننده را نیز در این قسمت یافت خواهید کرد. در کنار اتصال دهنده استاندارد Pop-Port یک منفذه برای اتصال شارژر قرار گرفته است.

زمانی که 7370 بسته است اغلب غیر قابل استفاده است و تنها کاربردهای قابل استفاده، تنظیم میزان صدا، فعال سازی کاربردهای دوربین، عکس گرفتن، تغییر پروفایل فعال بوسیله دکمه خاموش/روشن کننده و خاموش کردن کامل گوشی می باشد و نه چیز دیگر. هنگامی که قسمت بالایی گوشی را می چرخانید، صفحه نمایش نیز می چرخد. تنها نکته منفی در این قسمت اندازه کوچک اطلاعات در مورد ساعت و روز و آیکون پیام های رسیده است که به سختی قابل دیدن هستند.

نوکیا 7370 را می توانید طوری تنظیم کنید که در هنگام باز و بسته شدن صدای مناسبی پخش کنند که برای هر یک از حالت ها متفاوت باشد. چرخش تصاویر در زمانی که گوشی را باز می کنید بسیار سریع است و هیچ تأثیری بر سرعت کاربردهای گوشی ندارد. البته زمانی که از تم های فعال و متحرک استفاده می کنید ممکن است که تقریباً یک ثانیه به طول می انجامد. زمانیکه گوشی باز است در زیر منحنی آن، دو سوراخ باریک که اسپیکر های گوشی هستند، را خواهید.

7370 دارای پنج پروفایل زنگ می باشد و 64 آهنگ را پخش می کند اما بهتر آن است که از فایل های Mp3 استفاده کنید.

قبل از اینکه به بررسی صفحه کلید و صفحه نمایش 7370 بپردازیم، باید به یکی لوازم جالب و مدرنی که همراه با گوشی تحویل خریدار می شود اشاره کنیم. در پکیج 7370 یک کیسه محافظ زیبا که ساخته شده از پارچه ظریف از جنس چرم جیر با طرای زیبا است، وجود دارد که زیبای آن را دو چندان می کند.

 

صفحه کلید

صفحه کلید 7370 از جنس پلاستیک و به رنگ کرم است و دکمه کنترل کننده اصلی بوسیله یک فریم طلایی رنگ احاطه شده است، کلید مرکزی هم نارنجی رنگ می باشد. تمام چهار مسیر دکمه کنترل بزرگ و مناسب هستند. البته سازنده با توجه به طراحی صفحه کلید ، به رنگ های دو دکمه دریافت کننده سبز و قرمز توجهی نکرده است و آنها را نیز به رنگ کرم طراحی کرده است.

زمانی که نور پیش زمینه صفحه کلید روشن است کلیدهای "8" و "5" صفحه کلید نسبت به دیگر کلیدها روشن تر به نظر می رسند. به خاطر داشته باشید که مشکلات جدی بیشتر گوشی ها مربوط به کلیدهای عددی و الفبای آنها که در قسمت پایینی صفحه کلید تعبیه شده اند، می شود اما نوکیا 7370 در این مورد واقعاً سزاوار تعریف و تمجید است.  

 

صفحه نمایش

صفحه نمایش نوکیا 7370 کیفیت خوبی دارد. درجه وضوح این صفحه نمایش 240×320 پیکسل و اندازه ای برابر 31×41 میلی متر دارد. آیکون ها به زیبایی نمایش داده می شوند و تصویر پیش زمینه نیز به خوبی ترسیم شده است.

طرح منوها، بهبودیافته ورژن S40 (سری 40) می باشد و دارای حالت آماده فعال است. البته اولین گوشی فاقد  OSکه دارای این خصیصه بود، مدل نوکیا 6111 است.

حالت آماده فعال تمام رویداد های ضروری را نمایش می دهد بنابراین نیاز به بررسی تقویم روزانه ندارید. در قسمت بالای صفحه نمایش آیکون های کوچکی قرار دارند که ارائه دهنده آیتم های منوی انتخاب شده هستند. امکان سازماندهی این آیکون ها بنا به خواست کاربر هم فراهم شده است. 7370 دارای یک پخش کننده موسیقی، رادیو FM، یک شاخص شمارنده و یک تقویم می باشد. در کل 7370 را برای تمامی این اطلاعات که در حالت آماده فعال در اختیار کاربر می گذارد باید تحسین کرد.

 

دفترچه تلفن

دفترچه تلفن 7370 چندین نمایش متناوب را ارائه می دهد که مهمترین آنها فونت بزرگ آن است. محتویات دفترچه تلفن در سیم کارت ذخیره می شود و همزمان با محتویات گوشی نمایش داده می شوند.

محتویات دفترچه تلفن 7370 را می توان به سه حالت نمایش داد: همراه با لیستی از اسامی، نام و شماره و نام به همراه عکس. تمام هشت کلید عددی را نیز می توان به یک میانبر اختصاص داد. جستجو در دفترچه تلفن با وارد کردن تک تک نام شخص موردنظر امکانپذیر است. امکان گروه بندی کردن اسامی نیز فراهم شده که می توانید به هر گروه یک نوع آهنگ زنگ خاص و عکس اختصاص دهید البته این قابلیت برای تک تک اسامی نیز وجود دارد. برای هر شخص تا 23 محتوی مختلف را می توانید اختصاص دهید که از جمله آنها می توان به چندین شماره، یک خیابان، آدرس وب، ایمیل، یک یادداشت و حتی یک فایل ویدیویی که زمانی که شخص موردنظر با شما تماس می گیرد در صفحه نمایش دیده می شود، اشاره کرد. تنها چیزی که در این جا وجود ندارد، ثبت تاریخ تولد است.

نوکیا یکی از خصیصه های مهم دفترچه تلفن خود را بهبود بخشیده است. در نوکیا 7370 امکان همسان سازی دفترچه تلفن با PC وجود دارد که امکان ثبت بوسیله نام و یا نام خانوادگی نیز  فراهم شده است که واقعاً جای تحسین دارد.

 

پیام ها

نوکیا 7370 دارای پشتیابی SMS، MMS و پیام های لحظه ای است. 7370 توانایی ارسال صدای ضبط شده تا حداکثر 3 دقیقه را نیز دارد. ویرایشگر پیام ها به خوبی سازماندهی شده اند و همانند دفترچه تلفن، طراحی زیبایی دارد. اولین مدل نوکیا که دارای چنین طراحی گرافیکی بود، مدل 6111 می باشد اما صفحه نمایش کوچک آن سبب شده که مانند 7370 زیبا به نظر نرسد.

نوکیا 7370 دارای سه نوع اندازه قلم است، بزرگ، استاندارد و خیلی کوچک. در صفحه 11 خط متنی همزمان جای می گیرند. ویرایشگر پیام ها، قابلیت شمارش حروف نوشته شده را تا حدود 913 حرف، دارد. 7370 مجهز به دیکشنری T9 می باشد که سرعت نوشتن را بالا می برد و در نوشتن SMS و ایمیل های طولانی بسیار مفید و کاربردی است.

یک MMS می تواند شامل متن، عکس و صدا یا کلیپ های ویدیوی شود. بیشترین اندازه هر MMS در حدود 300 کیلوبایت می باشد.

تقویم 7370 وسیع و کامل است. این تقویم، ماه، هفته، و روز را نمایش می دهد. رویدادها نیز همراه با جزئیات در تقویم ثبت می شوند. 5 رویداد مختلف قابل دسترس هستند که شامل: کنفرانس، تماس تلفنی، تولد، یادداشت و زنگ هشدار می شود.

اگرچه 7370 تنها یک گوشی است اما ماشین حساب بسیار عالی دارد. از این ماشین حساب می توان به عنوان یک ماشین حساب کامل نام برد چراکه بیشتر کاربردهای هم و اساسی ماشین حساب را در خود جای داده است.

همانطور که قبلاً هم اشاره کردیم، 7370 فاقد اسلات کارت حافظه است و این یکی از معایت اصلی آن به شمار می رود. با وجود اینکه 7370 دارای خصیصه های خوب و زیادی مربوط به پخش کننده موسیقی می شود اما فاقد حافظه کافی برای ذخیره فایل های Mp3 است. قابل ذکر است که 7370 تنها 5/12 مگابایت حافظه داخلی دارد.

رادیوی 7370 را می توان جانشینی برای پخش کننده موسیقی ناکافی آن در نظر گرفت. رادیوی این گوشی هم روش استریو و هم مونو دارد. جستجو برای پیدا کردن کانال ها نیز به صورت خودکار صورت می گیرد. حافظه 7370 تا 20 کانال رادیو را می تواند در خود ذخیره کند. البته باید به این نکته اشاره کرد که رادیو تنها با وجود هندزفری عمل می کند (هندزفری همانند یک آنتن عمل می کند).

 

دوربین

دوربین 7370، 3/1 مگاپیکسلی است. البته با وجود چنین دوربین واقعاً جای تعجب دارد که چرا این گوشی فاقد اسلات کارت حافظه است. بیشترین درجه وضوح دوربین، 1280×960 پیکسل و با اندازه های کوچک عکس با درجه وضوح 800×600، VGA، QVGA و 160×120 قابل دسترس است. سه میزان کیفیت مختلف برای فایل های JPEG وجود دارد و تنها درجه وضوح 176×144 پیکسل برای فایل های ویدیویی ضبط شده امکانپذیر است.

هنگامی که بوسیله 7370 عکس می گیرید، باید گوشی را به صورت افقی نگه دارید و هیچ فرقی نمی کند که گوشی باز است یا بسته. البته امکان چرخاندن عکس ها نیز فراهم شده است. دوربین 7370 مجهز به 6X بزرگنمایی دیجیتالی است که بوسیله دکمه های کنترل کننده صدا تنظیم می شود. این دوربین فاقد فلاش است و کیفیت عکس هایی که با آن می گیرید نسبتاً کم است، هچنین فاقد اختیار تعادل سفیدی می باشد.

7370 محتویات WAP را بواسطه وجود EDGE کلاس 10، نسبتاً با سرعت بالایی ارائه می دهد. ورژن Java 2.0 را می توانید از WAP یا PC بوسیله بلوتوث، دانلود کنید. تنها یک بازی در 7370 وجود دارد که از آن می توانید برای گذراندن زمان بهره بگیرید. به جز این بازی، 7370 دارای کاربرد های مفید دیگری من جمله  یک مبدل و ساعت جهانی می باشد.

 

سخن آخر

در کل باید باید برای اولین گوشی چرخشی به سازندگان نوکیا تبریک بگوییم. 7370 از نظر طراحی واقعاً خاص و از نظر کاربردی در حد متوسط قرار دارد. صفحه کلید مناسب و حالت آماده فعال صفحه نمایش نیز قابل تحسین هستند و تنها فقدان اسلات کارت حافظه و پورت مادون قرمز از معایت اصلی آن به شمار می روند. قیمت 7370 نسبتاً مناسب و در مقایسه با مدل 8800 ارزان تر است.