مروری بر Nokia 6680-6681

 

نوکیا شصت و شش هشتاد و یک یکی از گوشی های هوشمند جدید نوکیا است که نسبت به مدل های قدیمی تر دارای صفحه نمایش با کیفیت بهتر، پوشش لنز و یک تقویم عالی که در صفحه نمایش اصلی وجود دارد، می باشد.

خصیصه های کلیدی

  • طراحی زیبا و مدرن
  • Standby فعال
  • دوربین 3/1 مگاپیکسلی
  • پوشش متحرک محافظ لنز دوربین
  • Mp3 Player استریوفونیک (دارای سه دستگاه تقویت کننده صوت از سه جهت)
  • Browser اینترنت پیشرفته و پشتیبانی ایمیل
  • ریدر کارت حافظه USB که همراه گوشی تحویل خریدار می شود

معایب اصلی

  • تنها با کارت RS-MMC Dual Voltage کار می کند.
  • فقدان رادیو FM
  • محدود بودن میزان ضبط دیکتافون تنها به مدت یک دقیقه
  • ثبات عملکرد

نوکیا 6681 یک گوشی هوشمند سیمبیان دار و جزو گوشی های سری 60 نوکیا می باشد. این گوشی دارای کاربردهای مالتی مدیای قوی و نسبتاً گران قیمت است.

دو مدل نوکیا 6681 و 6680 که دارای تجهیزات قوی ای است همزمان ارائه شدند. سه تفاوت مهم بین این دو مدل وجود دارد که شامل، پشتیبانی 3G ، دوربین ویدیویی که در پوشش جلویی گوشی تعبیه شده و حافظه که تاحدی برای مدل های 3G  زیاد است.

نوکیا 6681 می تواند جایگزین مناسبی برای مدل قدیمی تر 6600 باشد. البته امروزه گوشی های هوشمند اغلب عیناً شبیه به کامپیوتر جیبی شده اند و قسمت بحرانی و منتقدانه آنها به نرم افزارشان بر می گردد. اگر نرم افزار هیچ تغییر چشمگیری نکرده باشد، تفاوت بین مدل های مختلف از یک خانواده بسیار کم خواهد بود.

ساختمان

ابعاد نوکیا 6681 برابر با 108×55×12 میلی است که به نظر بزرگ می رسد. البته هم خانواده های این گوشی حتی بزرگتر هم هستند: 2 میلی متر از ارتفاع و 5 میلیمتر از پهنا. وزن 6681، 131 گرم است که سبب شده این گوشی را جزو گوشی های سنگین دسته بندی کنند. البته مدل نوکیا 6630 تنها 4 گرم سبکتر است و مدل 6681 با همان سایز ولی سنگین تر است.

این گوشی در سه رنگ قابل دسترس است: آبی، نقره ای و سفید. البته پوشش این گوشی ثابت و غیرقابل تعویض است به همین دلیل باید در هنگام خرید دقت بیشتری کنید البته این سبب می شود که در زیر پوشش آن گرد و خاک جمع نشود و کاملاً محکم و مهر و موم شده باشد. در واقع گوشی های هوشمند سری 60 نوکیا که پوشش آنها جابه جا می شود پس از مدتی سست می شوند.

تمام ساختمان گوشی به جز قسمت پشت گوشی که پوشش کشویی محافظ لنز دوربین در آنجا قرار گرفته، بسیار محکم و قابل اطمینان هستند. این پوشش فلزی و قابل انعطاف است و هنگامی که آن را فشار می دهید کمی خم می شود البته کاملاً محکم است. گذشته از این کمی نیز محدب است که سبب نااستوار و متزلزل شدن و نیز لرزیدن و چرخیدن ساختمان گوشی زمانی روی میز قرار دارد، شده است. این پوشش یک نوآوری جدید توسط نوکیا به شمار می رود.

دوربین 6681 بطور اتوماتیک با باز کردن پوشش لنز آن فعال می شود و بستن این پوشش سبب غیرفعال شدنش می شود اما زمانی که شروع به عکس گرفتن می کنید، گوشی خود به خود قفل شده و بعد از بستن کاربردهای دوربین مجدداً بطور اتوماتیک قفل می شود.

نوکیا 6681 از نظر طراحی یک قدم به جلو برداشته است. این گوشی در عین سادگی بسیار برازنده و زیبا است. البته رنگ آبی آن به نسبت نقره ای و سفید، جذاب تر و مشتریان بیشتر به سمت آن کشیده می شوند. در رنگ آبی آن عناصر کرومی نقره ای که بعضی از قسمت های آن را آذین بخشیده است، وجود دارد. تمام نوارهای عمودی کلیدها، خط های باریک در هر دو طرف صفحه نمایش، نوار قسمت کناری گوشی و پوشش فلزی کوچکی که در قسمت پشت گوشی قرار گرفته، براق هستند.

صفحه نمایش

اندازه صفحه نمایش 6681، 35×41 میلی است و درجه وضوح آن همانند مدل های دیگر سری 60 نوکیا، 176×208 پیکسل است. اگرچه برای اولین بار است که نوکیا از صفحه نمایشی با 262k رنگ بهره می برد که این تعداد رنگ درجه وضوح را بالا می برد.

کیفیت نمایشی مدل های نوکیا خیلی خوب و واضح است حتی اگر از گوشه به آنها نگاه کنید سبب تحریف در عکس ها نمی شود. در مقایسه با مدل 6630 ، رنگ سفید نوکیا 6681 کمی مایل به زرد است یا به عبارت دیگر می توان گفت رنگ سفید 6630 کمی مایل به آبی است.

نور صفحه نمایش را می توان برای ذخیره باتری، بین 5 تا 60 ثانیه تنظیم کنید که پس از طی این مدت خاموش شود. screen saver آن پس از یک دقیقه تا 30 دقیقه از آخرین بار استفاده ظاهر شده و ساعت و روز را نماش می دهد.

در گوشه سمت چپ گوشی یک دایره کوچک که در اصل یک ضبط کننده ((Sensor است، وجود دارد. این سنسور سیگنال هایی به گوشی ارسال می کند که میزان فزونی و قوت نور پیش زمینه صفحه نمایش و صفحه کلید را تنظیم می کند البته این سنسور را نمی توانید خاموش کنید. یکی دیگر از مواردی که آزار دهنده است میزان روشنایی است که غیرقابل تغییر است.

نوکیا بعد از مدل 6600 از تم های گرافیکی در گوشی های خود استفاده کرده است. در صورتیکه می خواهید از تم های دیگر استفاده کنید می توانید از اینترنت آنها را دانلود کرده و روی دستگاه بریزید.

در حالت آماده یا همان Standby فعال گوشی، نام اپراتور و در پایین آن، آیتم های ضروری تقویم و تعداد متن های کامل نشده را مشاهده خواهید کرد.

صفحه نمایش گوشی تنها وقایع روزانه را نمایش می دهد و رویدادهای برنامه ریزی شده برای روزهای آتی تنها اگر تقویم روزانه را خالی کنید، ظاهر می شود. تقویم، چهار خط را نمایش می دهد و شما می توانید تا چهار رویداد را همزمان ببینید.

در قسمت بالای حالت آماده صفحه نمایش برخلاف ویندوز موبایل های هوشمند که صفحه نمایش آن آخرین برنامه های استفاده شده را بصورت اتوماتیک نشان می دهد، 5 آیکون برنامه های quick-start وجود دارد و کاربردهایی که انتخاب کرده اید نیز در آنجا نمایش داده می شوند. اگر مایلید که از تم های گرافیکی کم رنگ تر استفاده کنید، پیدا کردن جایی که مکان نما در آنجا قرار گرفته، مشکل است.

Standby فعال یکی از کاربردهای مفید گوشی به شمار می رود. اگرچه سازنده باید حداقل، تفاوت بین مدل های مختلف را تقویت کند، اما معلوم نیست که نوکیا تصمیم بر ایجاد تغییرات داشته باشد. اگر مانند ویندوز موبایل، تنظیم و ویرایش آیتم ها در صفحه نمایش اصلی امکان پذیر باشد، بسیار سودمند خواهد بود.

صفحه کلید

نوکیا 6681 دارای یک صفحه کلید کامل است. کلیدها یکپارچه و قابل اطمینان هستند و در هنگام نوشتن واکنش عالی دارند. دکمه چهارجهته مرکزی دقیق و جامع است و امکان خطا خیلی کم پیش می آید. این بار نوکیا هیچ دکمه ای را در گوشه ها مخفی نکرده است.

نور پیش زمینه کلیدها را نمی توان جزو بهترین ها به شمار آورد. نور سفید رنگ دیود در پشت کلیدهای پلاستیکی دیده می شوند اما خیلی خوب به نظر نمی رسد. صفحه کلید به صورت استاندارد قفل می شود و هر زمان که مایل به باز کردن آن باشید، باید کد محافظتی را وارد کنید.

در قسمت سمت راست گوشی یک دکمه خاموش کننده که با یک انتخاب کننده پروفایل زنگ آهنگ مشترک است، وجود دارد و در سمت مقابل یک دکمه برای فعال کردن کنترل صدا (در حالت آماده یا Standby) و یک هندزفری با صدای بلند (در طول یک تماس) خواهید یافت. مورد اول سرویس دهنده کاربرد Push to talk نیز می باشد. از آنجایی که این دکمه در سمت راست در مقابل دکمه خاموش کننده قرار گرفته در زمانی که از Push to talk استفاده می کنید، می توانید مکرراً دستگاه را با انگشت دیگر خاموش کنید. دکمه خاموش کننده به شما روش آفلاین (offline) را نیز ارائه می دهد.

در زیر محفظه بالای گوشی یک بلندگو مخفی شده و همچنین یک بند رکاب برای آویزان کردن گوشی از دست در پکیج آن وجود دارد. در قسمت پایین گوشی یک اتصال دهنده Pop-Port و روزنه شارژر قرار گرفته اند. در پکیج گوشی یک کابل USB نیز وجود دارد که گوشی را به کامپیوتر اتصال می دهد. متأسفانه این گوشی فاقد پورت مادون قرمز (Infrared) می باشد.

در سمت راست نوکیا 6681 یک در کوچک بخصوص قرار دارد که پوششی برای محفظه کارت حافظه می باشد. هنگامی که آن را باز می کنید، گوشی متوجه می شود که مایل به جابجایی کارت هستید و تمام کاربردهای گوشی را می بندد بنابراین اطلاعات شما محفوظ می ماند. نوکیا 6681 از کارت حافظه RS-MMC استفاده می کند و توانایی کار با کارت های معمولی را ندارد. پکیج گوشی شامل یک کارت حافظه 64 کیلوبایتی همراه با آدابتور می شود که برای فرمت های استاندارد MMC استفاده می شود.

لنز دوربین گوشی در زیر روکش فلزی کشویی در پشت آن قرار گرفته و بوسیله فلز نقره ای رنگ براق احاطه شده که در قسمت راست آن یک فلاش تعبیه شده است.

باتری

باتری نوکیا 6681 همانند دیگر گوشی های سری 60 نوکیا، از نوع  Lithium-Ion می باشد. این باتری تأمین کننده 264 ساعت حالت آماده یا همان Standby و 180 دقیقه زمان مکالمه است و شارژ کامل گوشی حدود یک ساعت و نیم به طول می انجامد. مطمئناً نیازی به شارژ روزانه گوشی نخواهید داشت.

سرعت نوکیا 6681 هم اندازه مدل 6630 و مدل 6680 می باشد. البته شایعه شده بود که دستگاه جدید مجهز به یک عمل کننده کند است اما این درست نیست و CPU ARM5 در 220 مگاهرتز عمل می کند.

منو

هیچ تفاوت محسوسی بین منوی مدل نوکیا 6681 و مدل های قدیمی تر وجود ندارد تنها تفاوتToday screen در صفحه نمایش اصلی و تم های گرافیکی متفاوت است. منوی اصلی شامل آیکون ها در یک ماتریس 3×3 می باشد. ترتیب آیکون ها قابل اصلاح و تعدیل است، آیکون ها توانایی سازمان یافتن در فلدرها را نیز دارند.

دوربین

ظاهراً، مشخصات بصری دوربین منطبق با مدل 6630 می باشد. تنها چیزی که تغییر کرده است نرم افزار کنترل کننده آن است. این گوشی، عکس هایی با درجه وضوح 1280×960 پیکسل (23/1 مگاپیکسل) می گیرد. امکان گرفتن عکس با بالاترین درجه وضوح نیز وجود دارد که حجمی برابر 350 کیلوبایت دارد. فایل های آنها نیز شامل یک EXIF می شود که نشان دهنده جزئیات نمایش می شود.

نوکیا 6681 یک تلفن همراه عکاسی عالی است. اولین و تنها رقیب این گوشی در حال حاضر سونی اریسکون S700i است که کیفیت عکس های هر دو عالی است. سرعت عکس العمل دوربین این گوشی نیز قابل تقدیر است.

  • اولین عکس (از جابجا کردن پوشش لنز تا لحظه ای که عکس اول گرفته می شود): 67/2 ثانیه
  • زمان واکنش بعد از فشار دیافراگم: 29/0 ثانیه
  • زمان Shot to shot (همراه با رویت پیش نمایش عکس قبلی): 34/3 ثانیه
  • زمان Shot to shot ( بدون رویت پیش نمایش عکس قبلی):80/0 ثانیه
  • ادامه دادن به عکس گرفتن: 49/0 ثانیه بین دو عکس جداگانه

همانطور که دیدید حتی بعضی از دوربین های دیجیتالی چنین زمان های واکنش را ندارند.

از نظر کیفیت عکس، نوکیا 6681 دارای سه سطح کیفیت و دو نوع اندازه است. منوی گوشی ارائه دهنده میزان روشنایی و تنظیمات برابر کننده می باشد که تنها در عکسهای نهایی بکار می رود.

یکی از نوآوری ها که بسیار مفید است، تنظیم تعادل سفیدی است. همراه با روش اتوماتیک، دوربین گوشی ارایه دهنده روش های آفتابی، ابری،لامپ فلورسنت (مهتابی) و لامپ برق است. نوکیا همچنین تنظیمات اضافه تری همچون: سیاه و سفید، سپیا و خنثی را دارا است. منوی گوشی ارائه دهنده یک روش تاریک و روشن است که زمان نمایش را به تأخیر می اندازد و برای موقعیت های بد از لحاظ میزان نور طراحی شده است.

برای عکس گرفتن در شب می توانید از فلاش استفاده کنید که با روش لامپ برق ترکیب شده است. امکان فعال یا غیرفعال کردن هر دوی آن ها بصورت دستی یا اتوماتیک وجود دارد. تنها یک ناسازگاری وجود دارد و آن هم این است که گوشی تنظیمات قبلی که روی دوربین انجام داده اید را به خاطر نمی سپارد بنابراین هر زمان که تصمیم بر استفاده مجدد دوربین دارید، فلاش را غیرفعال خواهید یافت. امکان بزرگنمایی دیجتالی نیز وجود دارد.

یکی از اشکالات دیگر 6681 فقدان رادیو FM است. مدل 6681 همانند مدل 6630 امکان گوش دادن استریوفونیک فایل های موسیقی Mp3 را دارد. در پکیج آن یک بلندگوی استاندارد گوشی همراه با Pop-Port وجود دارد که دیگر بلندگوها را نمی توان به گوشی متصل کرد.

ممکن است گوش دادن به موسیقی بوسیله 6681 خیلی هم لذت بخش نباشد چراکه این گوشی فاقد عناصر بم است. موسیقی در نوکیا 6681 اصلا خو ب به نظر نمی رسد البته صدا را می توان با نصب دیگر پخش کننده های متفاوت با RealPlayer بر روی گوشی، کمی بهبود بخشید. فایل های Mp3 را از طریق بلندگو نیز می توانید گوش دهید.

نوکیا 6681، فایل های عکس ها، ویدیویی و دیگر فایل های مالتی مدیا را در گالری خود ذخیره می کند (Gallery). همانند مدل 6630،  مدیریت فایل ها از نوع عمومی نیست. گالری شامل فلدرهای: عکس ها، فیلم ها، موسیقی، کلیپ های موسیقی و مرجع می شود. شما می توانید هر نوع فایل مالتی مدیا را همزمان در یک فلدر جداگانه نمایش دهید.

فایل های ویدیویی بوسیله RealPlayer نمایش داده می شوند و بوسیله آن می توانید فایل های را بریده و جدا کنید.

متأسفانه ضبط کننده صدای 6681 خوب نیست و مدت زمان ضبط آن محدود به 1 دقیقه می شود. این نوع محدودیت در گوشی های سری 60 به چشم می خورد و این سوال بوجود می آید که چرا کاربردهای ویدیویی می توانند از تمام حافظه موجود گوشی استفاده کند در حالیکه ضبط کننده صدای آن محدود است؟

بطور معمول صدای تماس کیفیت متوسطی دارد و به اندازه کافی بلند است. بوسیله هندزفری نیز می توانید به راحتی گوش دهید.

دفترچه تلفن

دفترچه تلفن 6681 از حافظه آن استفاده می کند. همسان سازی دفترچه تلفن با کامپیوتر نیز امکان پذیر است. جستجو در دفترچه تلفن با نوشتن اولین حرف از نام شخص مورد نظر صورت می گیرد و اگر راحت به نظرتان نمی رسد می توانید برنامه Smart Dialer را روی گوشی نصب کنید.

به هر شخص در دفترچه تلفن می توانید یک ملودی زنگ خاص (استفاده از فایل های Mp3 نیز ممکن است) و عکس اختصاص دهید. اسامی را می توانید گروه بندی کرده و با پروفایل های زنگ مختلف فیلتر کنید.

نوکیا 6681 قابلیت پشتیبانی ازSMS ، MMS، ایمیل، یک برنامه برای پیغام های فوری و اختیار Push to talk را دارد.

پیغام ها

ویرایشگر MMS هیچ تغییری نسبت به مدل های قدیمی تر نکرده است تنها برخلاف گوشی های قدیمی با محدودیت 100 کیلوبایت، توانایی پذیرش پیوست هایی با حجم 300 کیلوبایت را دارد البته برای عکس های دیجیتالی بصورت اتوماتیک کاهش می یابد.

پشتیبانی ایمیل این گوشی در مقایسه با مدل های قبلی نوکیا تغییر و تبدیل بزرگی یافته است. برای مثال تنها در یک خط  قرار نگرفته است اما به چند قسمت مختلف تقسیم شده است. امکان تنظیم دریافت کامل ایمیل یا تنها تیتر (یک اختیار که تنها در  IMA4قابل دسترس است) آن وجود دارد. سرور POP3 یک اختیار برای انتخاب اندازه محدود پیغام ها که در گوشی دانلود می شوند، ارایه می دهد. آخرین اختیار موجود، برای کنسل کردن تمام محدودیت ها و دانلود کردن می باشد.

Browser، بصورت منظم محتویات صندوق دریافت ((mailbox را چک می کند. شما می توانید گوشی را برای دانلود در روزها انتخابی یا در یک روز خاص، تنظیم کنید. اگر از سرور IMAP4 استفاده می کنید، امکان بررسی صندوق را از هر 5 دقیقه تا هر 6 ساعت، خواهید داشت.

گوشی دارای یک مبدل و تبدیل پول رایج است همچنین مجهز به یک کیف پول برای کدهای محرمانه و اطلاعات می باشد.

کاربردهای Quickword و Quicksheet برای جستجو اسناد DOC و جدول XLS به کار می رود. البته هر دوی این کاربردها اکثراً دچار خطا می شوند اما در مدل 6630 بدون هیچ مشکلی کار می کنند.

نوکیا 6681 یک بازی از پیش نصب شده دارد: 3D Snowboard که خیلی هم جالب نیست. اما خوشبختانه می توانید بازی های مورد علاقه خود را دانلود کنید. جاوا نیز در ورژنMIDP 2.0  گوشی پشتیبانی می شود و کندتر از مدل 6630 است شاید این به دلیل رنگ های زیاد صفحه نمایش آن باشد.

نوکیا 6681 نسبت به مدل 6630 دارای تجهیزات کمتری در زمینه اطلاعات است. این گوشی از سومین نسل net WCDMA که تنها در مدل 6680 یافت می شود، پشتیبانی نمی کند. همچنین با انتقال دهنده اطاعات HSCSD و CSD کار نمی کند.

نوکیا browser WAP خود را در مدل 6630 خود ارتقاء داده است که هم صفحات WAP و هم HTML را مدیریت می کند.

زمانی که اطلاعات را همسان سازی می کنید، اکثر کاربردها از کار می افتند و برای کار با آنها باید ارتباط را قطع کنید.

PC Suite شامل یک سری برنامه می شود که بعضی از آنها نسبتاً مفید هستند و بقیه زیاد مهم به نظر نمی آیند که شامل موارد ذیل می شوند:

  • کنترل کننده اتصال (Connection control): پس از برقراری یک اتصال بین کامپیوتر و گوشی
  • دانلودهای کاربردی (Application downloads): دانلود برنامه ها در گوشی
  • همسان سازی (Synchronization): همسان سازی اطلاعات بین کامپیوتر و گوشی
  • انتقال دهنده موسیقی (Music transfers): آماده کردن و دانلود موسیقی به گوشی و کار با لیست پخش کننده
  • اضافه کردن تماس (Adding a contact): برای دستی کار کردن با تماس ها (یک برنامه خارق العاده)
  • ایجاد پیش زمینه (Wallpaper creator): درست کردن عکس ها برای گوشی
  • اتصال به اینترنت (Internet connection): برای تنظیمات آسان اتصالات اینترنتی
  • پخش کننده مالتی مدیا (Multimedia player): پخش ویدیویی با فرمت 3GP
  • مدیریت فایل (File manager): نمایش دهنده فایل ها و فلدرهای حافظه گوشی روی کامپیوتر
  • ایجاد پروفایل آهنگ زنگ (Creating ringing profiles): ایجاد ملودی های زنگ
  • ارسال  SMS(Sending SMS): برای نوشتن SMS بوسیله کامپیوتر (البته هنوز با موبایل های سیمبیان کار نمی کند)
  • زیپ کردن (Zipping): برای زیپ کردن محتویات گوشی
  • ذخیره عکس ها (Saving pictures): برای دانلود سریع عکس ها و فیلم ها از گوشی به کامپیوتر

اگر شما تصمیم به تعویض گوشی دارید، نگران اطلاعات خود نباشید زیرا به راحتی می توانید آن را به گوشی جدید انتقال دهید.

حرف آخر

مدل جدید 6681 هیچ تحول و یا نوآوری در میان گوشی های هوشمند نداشته است.  تنها نکته جالب توجه طراحی آن است و اگر پشتیبانی 3G  برای شما اهمیت ندارد، گوشی های سری 60 بهترین انتخاب برای شما هستند. اگر به دنبال گوشی جدید می گردید انتخاب بین دو مدل 6630 و 6681 کمی مشکل به نظر می رسد البته قیمت هر دوی آنها نزدیک به هم است و خیلی ها مدل 6681 را تنها به دلیل طراحی آن، انتخاب کنند.

پکیج 6681 شامل: باتری Li-Ion 900 mAh، شارژر، کارت حافظه 64 مگابایتی RS-DV-MMC، آدابتور کارت حافظه، ریدر USB، کابل USB، بلندگوی استریوفونیک ترکیب شده با هندزفری، CD شامل برنامه PC Suite و یک دفترجه راهنما می شود.