بازار سردرگم 900 میلیون دلاری گوشی تلفن همراه

 

افزایش تعرفه واردات گوشی تلفن همراه از 4 به 60 درصد، بازار 900 میلیون دلاری گوشی تلفن همراه را به آشفتگی و کسادی کشانده است.

به گزارش خبرنگار اقتصادی مهر ، با افزایش تعرفه واردات گوشی تلفن همراه یک هفته است که بازار گوشی تلفن همراه را با کسادی روبرو کرده است به گونه ای که بسیاری از فروشندگان گوشی تلفن همراه ادعا می کنند که میزان فروش آنها به نصف کاهش پیدا کرده و این عامل حتی ضررهای بسیاری را به فروشندگان و مصرف کنندگان وارد کرده است .

به گزارش خبرنگار اقتصادی مهر ، پاساژ علاء الدین که یکی از بزرگترین بازارهای گوشی تلفن همراه و لوازم جانبی آن محسوب می شود همانند گذشته پر رونق و پر جنب و جوش نبود به گونه ای که بسیاری از مغازه داران به دلیل تقاضای کم گوشی تلفن همراه که ناشی از خبرهای ضد و نقیض درباره افزایش تعرفه های گوشی تلفن همراه است، وقت بیشتری برای مصاحبه دارند .

بسیاری از مغازه داران ادعا می کنند که هنوز تعرفه 60 درصدی اعمال نمی شود اما اخبار منتشره در این باره اثرات روانی خود را بر بازار گذاشته است به گونه ای که تعداد فروش  آنها اگر روزی 500 گوشی بوده به 200 دستگاه کاهش یافته است و از سویی دیگر این اخبار 25 تا 30 هزار تومان قیمت ها را افزایش داده است .

سعید محمدی که یکی از بزرگترین نمایندگی های فروش تلفن همراه در این بازار بزرگ محسوب می شود دراین باره به خبرنگار مهر گفت : درحال حاضر واردات گوشی تلفن همراه بسیار کاهش یافته است به گونه ای که مغازه داران درحال فروش اجناس قبلی خود هستند اما افزایش 20 تا 30 هزارتومانی خود را بر روی این اجناس نیز اعمال کرده اند .

وی درباره واردات گوشی قاچاق گفت : گوشی های قاچاق نیز درحال حاضر بسیار به بازار وارد می شود و مشکلی هم در این باره نداریم و با قیمتی بسیارکمتر خریداری می کنیم .

وی اضافه کرد : با انتشار این اخبار قیمت گوشی 1100 از 45 به 55 هزار تومان ، سونی اریکسون k700 از 160 به 180 هزار تومان و k300 نیز از 97 به 115 هزار تومان افزایش یافته است .

آسانسور بازار علاء الدین برخلاف پیش در این روزها بسیار خلوت بود به گونه ای که بدون معطلی به طبقه 7 این بازار رفتم تا درباره وضعیت کنونی بازار با عده ای از واردات کنندگان عمده گوشی گفتگویی داشته باشیم .

شهیاد علیاری که از وارد کنندگان گوشی تلفن همراه و فعال در زمینه ترخیص این گونه اجناس است در این باره می گوید : اگر در سال جاری 9 میلیون سیم کارت واگذار شود ما بازاری 900 میلیون دلاری در پیش رو خواهیم داشت که از این افزایش تعرفه ها متضرر می شوند چرا که من جنسی را که با تعرفه 4 درصدی وارد کرده بودم با 60 درصد رشد عرضه می کنم اما مصرف کننده است که بسیارخسارت می بیند و باید هزینه  بیشتری را بپردازد .

 

وی افزود : در حال حاضر ما اجناس خود را با تعرفه 4 درصدی وارد می کنیم اما گمرک از وارد کنندگان تعهدی را می گیرد تا اگر این تعرفه به 60 درصد افزایش یافت مابه التفاوت قیمت را دریافت کند .

وی با بیان اینکه احتکار گوشی تلفن همراه از سوی وارد کنندگان و فروشندگان افزایش یافته است گفت : در مدت یک هفته اخیر قیمت گوشی تلفن همراه از هیچ ضابطه ای برخوردار نیست و فروشندگان با هر قیمتی که بتوانند به خریداران گوشی می فروشند به گونه ای که هم اکنون حداقل 20 تا 30 هزارتومان به قیمت گوشی ها افزوده شده تا وضعیت تعرفه به طور کامل مشخص شود .

یکی دیگر از وارد کنندگان لوازم جانبی گوشی تلفن همراه نیز گفت : در مدت یک هفته اخیرواردات بسیار کاهش یافته است به گونه ای که ما برای هرکیلو لوازم جانبی هم اکنو 4 درصد تعرفه می پردازیم ولی تعهدی می دهیم تا در صورت ابلاغ تعرفه 60درصدی مابقی را بپردازیم .

وی افزود : بازار لوازم جانبی تلفن همراه بسیار کساد و آشفته است و ما در هفته اخیر اصلا وضعیت مناسبی نداریم به گونه ای که فروشندگان و مغازه داران نیز خرید چندانی از ما نکرده اند .

یکی از همین مغازه داران که در نبش این بازار فروشنده گوشی است درباره وضعیت گوشی می پرسم و وی با گلایه بسیار از وضعیت بازار می گوید : درحال حاضر هروارد کننده یا مغازه داری که چک داشته باشد و باید قبل از ظهر وصول کند اگر با کمبود منابع مالی مواجه باشد با تعرفه 4 درصدی اجناس را می فروشد اما به محض پرداخت چک های خود دوباره افزایش قیمت را اعمال می کند .

وی گفت : هم اکنون بسیاری از گوشی های تلفن همراه از دوبی وارد می شود اما قیمت ها بسیار رشد کرده است به گونه ای که قیمت گوشی 7610 نوکیا از 216 به 230 تا 235 ، گوشی 6630 از 212 به 230 و 1100 نیز از 45 به 53 هزارتومان افزایش یافته اند . البته افزایش قیمت درباره دیگر گوشی ها نیز بوده است اما این گوشی ها از تقاضای بیشتری برخوردار است .